4 Kasım 2007 Pazar

CUMA BOZGEYİK'E YANITIMDIR (3 MART 2007)

Cuma Bozgeyik'in abuk fıkrasının haberini Emin Çölaşan şu satırlarla haber veriyor:

Başkan Bey’in Atatürk fıkrası!..İSTANBUL’da Mimarsinan Belediye Başkanı AKP’li Cuma Bozgeyik hem çok bilgili (!), hem de çok büyük mizah anlayışına sahip. Kalabalık ortamlarda piyasaya çıkıp fıkra mıkra anlatıyor. Son fıkrasını Habertürk ekranında kendi sesinden dinledim. Ertesi gün bu fıkranın bant çözümünü, yani káğıda dökülmüş biçimini orada görevli arkadaşlardan istedim. Sağolsunlar, faksladılar. AKP’li Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik, dinleyici topluluğuna aynen şunları anlatıyor: - Başkan: "Kaymakam Bey, Kuşadası’nda kaymakamlık yaptı. Orada bir efe var, müthiş Atatürk hayranı. Atatürk deyince adam hemen ayağa zıplıyor, selam duruyor. Şöyle oluyor böyle oluyor filan. Şimdi gün oluyor harman oluyor, Atatürk’ün yolu Aydın’a düşüyor. Kuşadası’na. Şimdi efe de, istasyon meydanında çayhanesi var. Atatürk deyince adamın aklına böyle iriyarı, böyle palabıyıklı, ne bileyim üniforması filan, her şeyi ile böyle dev gibi bir adam hayal ediyor. Süslüyor dükkánını. İstasyona iner inmez ona çay kahve ikram edecek. Bekliyorlar. Şimdi tren geliyor, yavaş yavaş yanaşıyor. Bizim efe her şeyi ile hazır vaziyette. Trenden inecek o güçlü, heybetli, cüsseli adamı bekliyor şimdi. İniyor kısa boylu bir adam. Bıyık mıyık da yok. - Dinleyenler: Ha ha haaa... (Gülüyorlar.)- Başkan: Efe yıkılıyor bir kere şimdi. Olsun diyor, yüreği büyüktür bizim Ata’nın diyor. Sesi mesi gürdür şimdi filan. Tabii o zamanlarda televizyon melevizyon yok. Sesini filan bilmiyorlar. Konuşuyor. Sesi cılız bir adam. Eyvah, efe bir daha gidiyor.- Dinleyenler: Ha ha haaaa... (Gülüyorlar.)- Başkan: Bütün hayaller suya düşüyor yavaş yavaş. Olsun diyor, yüreği şeydir, büyüktür diyor. Geliyor şimdi. Ne içersiniz sayın paşam? Kahve diyor. Nasıl olsun? Şekerli olsun diyor. Yapma be paşam diyor. Böyle yığılıyor herif. - Dinleyenler: (Gülüşüyorlar...)- Başkan: Ha ha haaa... Bunu da mı yapacaktın bana diyor. Ha ha haaa... Efendim özür dilerim, o yörede şekerli kahveyi ibneler içermiş... Ve bizim adam orada düşüp bayılıyor... Ha ha haa... Hi hi hiiii..."


Cuma Bozgeyik'e Yanıtımdır:

Cuma Bozgeyik,

Size kızamıyorum. “Yazıklar olsun” da diyemiyorum. Size sadece acıyorum, çünkü gerçekten acınacak haldesiniz.

Bir ulusa ait olmanın onurunu hiçbir zaman duyamamışsınız.

Bir ulusun gurur duyduğu, gurur duymakta sonuna kadar haklı olduğu, bir zamanlar tüm dünyayı şaşırtan, kendine hayran eden, bugünse bıraktığı miras ile hala korkulu rüyalar görmelerine neden olan bir lidere sahip olmanın, nasıl bir duygu olduğunu hiçbir zaman tadamamışsınız. O korkulu rüya görenler safında olmak, gerçekten çok ağır bir durum olsa gerek; neyse ki bizler, bu duygunun neye benzediğini hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz.

Gerçek bir belediye başkanının, saygın bir yöneticinin neler hissettiğini, yürekten gelen bir saygı ve sevgiyle nasıl itibar gördüğünü asla bilemeyeceksiniz.

Kültür ve mizah seviyesi gelişmiş insanlar tarafından asla takdir göremeyeceksiniz.

Ömrünüz boyunca yürek büyüklüğünün, cüsse büyüklüğü ve ses kalınlığı ile ölçülebilen bir şey olduğunu sanacaksınız. Kesinlikle kızmıyorum size, bir insanın; yüreğin ne demek olduğunu bilebilmesi için, önce yürek sahibi olması gerekir.

Atatürk gibi kendini dünyaya kabul ettirmiş bir liderin fikirlerine karşı çıkabilmeniz için, önce o fikirleri anlayabilecek kültür düzeyine ulaşmış olmanız gerekir. Bunu başaramadığınız için, sokaktaki çocuğu bile güldüremeyecek türden düzeysiz fıkralarla, içinizdeki karanlığı ortaya sermekten başka bir çareniz de kalmıyor, doğal olarak. Fazlasını beklemek, size haksızlık olur.

Ancak kötü söz sahibine aittir, bunu lütfen aklınızdan çıkarmayınız.

Değer Erbora
degererbora@gmail.com

1 yorum:

ÖNCE VATAN dedi ki...

CUMA YA YANIT SAYIN MAYIN DA DEMİCEM CUMA DİYECEM CUMA SEN BİZİM ULU ÖNDERİMİZE SAYGISIZCA KELİMELER DEDİĞİN İÇİN SADECE VE SADECE ACIYORUM HALİNE ŞUAN BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE YAŞAMA MÜCEDELESİ VERİYORSAN ULU ÖNDERİMİZ İN SAYESİNDEDİR... VE ULU ÖNDERE BU SÖZLERİ SÖYLEDİĞİN İÇİN DE SADECE ACIYORUM HALİNE YAZIKLAR OLSUN SANA ..... DAHA BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYORSUN HALA YUH SANA UTAN UTAN GERÇİ SEN DE UTANMA DA YOK UTANMA OLSA BU SÖZLERİ İLK KENDİNE YAKIŞTIRmalısın....