4 Kasım 2007 Pazar

EVET, BUGÜN ANTALYA CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKTI (31 MART 2007)

EVET, BUGÜN ANTALYA CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKTI


Özellikle son bir haftadır nereye baksam aynı afişi görüyordum. “Antalya Cumhuriyetine Sahip Çıkıyor” . Her gördüğümde içimde kıpır kıpır bir heyecan, bir coşku duyuyordum.

Doğal olarak, son bir haftadır hemen her sohbette bu konu baş köşedeydi.

- “Gidiyor muyuz?”
- “Gidiyoruz değil mi?”

Aynı coşkuyu hissedip “Gidiyoruz tabii” diyenler kadar, “Yürüyeceğiz de ne olacak? Neyi değiştireceğiz? Atı alan Üsküdar’ı geçti bile” diyenler de vardı.

Verdiğimiz cevaplar ortaktı. “Biz halkız. Bu zihniyetin Çankaya’ya çıkmasına karşıyız. Üstelik sayıca da fazlayız. Bize rağmen, halka rağmen ısrarla oraya çıkıp oturmak cesaret ister. Gideceğiz, yürüyeceğiz ve onlara istenmediklerini göstereceğiz.”


* * * * *

Ağır ağır giden karıncaya sormuşlar:
- “Nereye gidiyorsun?”
- “Uzaktaki sevdama” demiş karınca.
- “Bu hızla zor gidersin” demişler.
- “Olsun” demiş karınca. “Ona varamasam da, yolunda ölürüm!!!”

* * * * *

Ve 31 Mart 2007 Cumartesi. Koca bir kış yağmur yüzü görmeyen Antalya yağmurlu ama ne fark eder? Miting alanına yürüyüş için toplanma yeri olan Kapalı Halk Pazarı hınca hınç insanla dolu. Bir elde bayrak, diğer elde şemsiye, Antalya orada. Sadece Antalya mı? Cumhuriyetine sahip çıkmak adına diğer illerden de insanlar gelmiş. Biz de TED Ankara Koleji Mezunlar Derneği olarak oradayız. Çevremize bakındıkça, o müthiş kalabalığı gördükçe gurur, heyecan, mutluluk, umut tüm duygular birbirine karışıyor içimizde.

Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atılıyor. Sloganlar anlamlı ama orada olmak, böylesi bir kalabalığı oluşturmak çok daha anlamlı. Yürüyüş yolu ve miting alanı çevresindeki evler balkonlarını bayraklarla donatmış. Sanki ulusal bayram günü. Bu daha da anlamlı. Ama en önemlisi sağcısı solcusu, Alevisi Sünnisi yan yana, omuz omuza oradaydı. Cumhuriyetimizin, ulusal bağımsızlığımızın her şeyden daha önemli olduğunu dosta düşmana gösteriyordu. 200 bin kişilik katılım olduğu açıklandı. Doğrudur; fazlası vardır, azı yoktur. Son derece düzenli ve düzeyli bir yürüyüş ve tek yürek olmuş 200 bin kişi.


* * * * *

Günün heyecanını hala üzerimden atabilmiş değilim, düşündükçe mutluluğum ve umudum kat be kat artıyor. Tüm katılımcıların da benimle aynı duyguları paylaştığından eminim. Görevimizi yapmış olmanın huzuru da cabası.

Şimdi sıra Ankara’da. Ama artık içim rahat. Biliyorum ki, engellemek için yapılan tüm hile ve şaşırtmacalara rağmen 14 Nisan’da Ankara birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ne demek olduğunu, Cumhuriyetine nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya gösterecek.

Saygı ve sevgilerimle,

Değer Erbora (31 Mart 2007)
degererbora@gmail.com

Hiç yorum yok: